Daily dose of nerdgasm

Tag archive

hides

the all in multitool hides in your bike crank, adding a touch of italian finesse

in Design Nerd by

the all in multitool rests neatly inside the axle crank of your bike, adhering to the lower bracket through a magnetic ring hidden inside its stylish cap.

The blog post the done in multitool hides in your bike crank, adding a touch of italian skill showed up initially on designboom|architecture & layout magazine. designboom|design & style magazine

Photographer Reveals What Hides Under Tattooed People’s Everyday Clothes

in Design Nerd by

People who love to get tattoos come in all different shapes and sizes, which London-based photographer Alan Powdrill proves in his new Covered photo series. The people in his series, many of whom are tattooed chin-to-toe, are all walking, breathing works of art.

To drive the point home, each of Powdrill’s photos comes with a brief comment from the sitter about their history with tattoos. Some are extraordinarily late bloomers who started getting tattoos at 40 or 50, while some are life-long enthusiasts who’ve been getting tattoos since before they were of legal age.

Powdrill has tons of great photos of interesting people in his portfolio, so if you like this photo series, be sure to check out his other work on his website! His photos will be on display in London on November 11th as well, so if you’ll be in the city, check out his site for more info.

More info: alanpowdrill.com | Facebook (h/t: ufunk)

Graham, 58

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-12

“I was 51 when I started and my father was already dead and my mum didn’t say anything as she was in the early stages of dementia”

Lillianna, 23

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-19

“I don’t feel my opinion will change on my tattoos, I doubt I’ll have any regrets regardless of my age”

Dave, 66

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-9

“I started in 1963 when I was 14 and I don’t think I’ll ever stop”

Victoria, 37

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-34

“My tattoos are part of who I am and I’ll always love my bodysuit now and when I’m 80. The love I get for what I look like is what it’s all about”

Alex, 49

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-2

“Me mum wasn’t happy at all about the swallow on my hand so I said ‘Look mum it’s not like I’m on the street doing heroin”

Izzy, 48

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-14

“I love being different and everyday I’m asked about them. Good tattoos aren’t cheap, cheap tattoos are not good”

James, 33

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-16

“I was 16 and got a small lizard on my hip. My parents said ‘how would I ever get a job!’”

Kimmy, 29

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-18

“My Kiss tattoos are my favourites, the pain was incredible but it feels good to show my ultimate dedication to the band”

Peter, 38

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-27

“They have given me confidence in life since my Crohn’s illness, I will love them in the future like I do now”

Michelle, 53

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-21

“Can’t say what age I’ll stop. While there’s still space to fill, It’ll get filled. I don’t think my attitude will ever change”

Bill, 59

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-3

“I love the fact I’m middle aged, have a professional job, am surrounded by straight people and I have ‘No Fucking Way’ tattoed on my chest”

Patrick, 34

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-25

“My first tattoo was at 13 and was a secret for 10 years. It’s a part of me and I’m never going to get old”

Chris, 25

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-5

“If I ever forget who I am I take my clothes off and look in the mirror and find out who I am again”

Kenny, 27

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-17

“I love my tattoos, it’s a way of life and part of me. I’ll carry on getting them for as long as I can”

Ness, 40

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-23

“I’m loving how they change as my body gets older and the creases and wrinkles change how they look When I’ve got no space below my neck I’ll stop”

Simon, 47

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-30

“As long as I get to the toilet and piss on my own, I don’t care what I look like when I’m older. I never intended to get this many but I had an addictive personality”

Bored Panda

Johanna Jacobson Backman hides lights within Block hanging acoustic panels

in Design Nerd by

This hanging acoustic panel system by Swedish design student Johanna Jacobson Backman has LEDs set into the underside to provide lighting for desks positioned below.

Produced by Swedish lighting brand Zero, the Block panels are designed to absorb high and low frequency sounds to create a more pleasant working environment.

Their half-oval shapes are mirrored in the cable-tidy system that is also used to suspend the panels from the ceiling.

Block by Johanna Jacobson

The concept was devised by ex-electrician and Linné University student Johanna Jacobson Backman in her second year of a design degree, during an industry collaboration with Zero.

The brand liked her idea so much that it decided to put Block into production.

“Johanna’s design impressed us, as it was really innovative and would work in all kinds of spaces where you need light- and sound-absorbing features,” Zero’s Per Gill told Dezeen.

Block by Johanna Jacobson

The students were each given an LED module and briefed to think about workplace lighting.

While other students used the qualities of LED lighting to create slim and minimal lights, Backman set about making the biggest light she could.



“I love to turn things upside down and think in the other direction,” she told Dezeen. The idea for adding sound absorption came to her when considering what function such a large surface area could serve.

Block by Johanna Jacobson

Backman’s background as an electrician came into play when designing the cabling system.

“I actually thought about how easy it would be for the electrician to hang it and mount it, so when Block is placed in a row, the cable goes up and mounts at the same spot,” she said.

The resulting circles and diamonds created by the positive and negative shapes of the cable and panels form a harlequin-inspired pattern.

Block by Johanna Jacobson

“I wanted to create a pattern that would break the often straight lines of office areas,” explained the designer.

The panels are available in 600 and 1,200 millimetre lengths, and 400 or 800 millimetre heights.

“I hope people dare to be playful with Block and use it in many different ways by combining the different sizes, and hanging it in groups, zigzags or at various levels to create their own pattern,” said Backman.

Block by Johanna Jacobson

Block was presented at this year’s Stockholm Furniture Fair and Milan’s Salone del Mobile by Zero, which also debuted a series of lamps wrapped in pastel-coloured textiles for 2015.

Oslo studio StokkeAustad has also combined acoustic panels with additional functionality, incorporating a selection of reflective materials into geometric panels. Swedish studio Form Us With Love’s range of colourful acoustic panels made from sustainable materials were recently launched under the new brand Baux.


Related story: Hood by Form Us With Love for Ateljé Lyktan

Hood by Form Us With Love<br /> for Ateljé Lyktan

Product news: these large, modular, compressed-felt lamp shades by Stockholm studio Form Us With Love are designed to create a cosy environment around a table (+ slideshow). More »

Powered By WizardRSS.com | Full Text RSS Feed

Dezeen

valerio olgiati hides villa alem within folding concrete walls

in Design Nerd by

produced almost as a fortress, the 1-story residence is hidden within huge folding walls that define a personal but spacious courtyard.

The submit valerio olgiati hides villa alem within folding concrete walls appeared very first on designboom | architecture &amp design and style magazine.

designboom | architecture & design and style magazine

Japanese house hides a balcony and terrace behind tiered walls

in Design Nerd by

A tall white wall wraps around the base of this home in Tsukuba City, Japan, screening it from the avenue and creating the illusion of a triple-stage structure (+ slideshow).

Circle House by Kichi Architectural Design

Kichi Architectural Style designed the two-storey house for a pair and their 3 children in Tsukuba, a city forty miles outside Tokyo. While the house has been presented the identify Circle House, it gives the effect of having three rectangular flooring.

Circle House by Kichi Architectural Design

According to the architect, the name originates from the building’s layered form, which is meant to symbolize the round ripples that often show up on the surface of water.

Circle House by Kichi Architectural Design

“The facade imagined the threefold circle which floats on the floor of a river,” described studio founder Naoyuki Kikkawa. “The facade creates the impression of 3 overlapping circles growing up from the expansive garden.”

Circle House by Kichi Architectural Design

The first wall encloses a slim strip of land around the decrease ground of the property, delivering daylight although keeping privateness from neighbouring structures and the avenue.



The second extends up from the marginally more substantial ground floor to conceal a very first ground balcony, although the 3rd wall is topped by a flat roof.

Circle House by Kichi Architectural Design

“The white walls surrounding the indoor area maintains privacy while enabling for a lot of sunlight,” Kikkawa advised Dezeen.

Circle House by Kichi Architectural Design

The perimeter wall wraps the decrease ground of the house on three sides but on the fourth facet a strip of blackened timber marks the entrance. This is created from planks of pink cedar that have been painted black to distinction with the white facade.

Circle House by Kichi Architectural Design

Broad oak methods guide up to two glazed partitions, which concertina back to be a part of the terrace with the dwelling area.

Circle House by Kichi Architectural Design

Inside, oak floorboards that run in the reverse path to the actions include the residing region, while traditional tatami matting is utilised to create the chequered flooring of an elevated lounge.

Circle House by Kichi Architectural Design

The main kitchen unit and a sink for a floor floor rest room and utility space are both made from wooden covered in a screed of mortar to give the look of solid concrete fixtures.

Circle House by Kichi Architectural Design

“The framework for the kitchen is picket,” explained the architect. “Mortar has been painted on the surface area.”

Circle House by Kichi Architectural Design

A mortar-lined bench that is integrated into the wall alongside 1 facet of the open-plan living area doubles as a phase up to the elevated lounge.

Circle House by Kichi Architectural Design

“The inside blends a tatami-floored Japanese area with a contemporary-classic area,” explained the architect.

Circle House by Kichi Architectural Design

A stainless metal extraction hood and sink are positioned at one particular finish of the long kitchen area island, while a dining spot occupies the other.

Circle House by Kichi Architectural Design

Pendant lights with bell-formed glass shades hold in a line in excess of the breakfast bar. Two picket benches that sit under the counter are manufactured from Indonesian teak.

Circle House by Kichi Architectural Design

A flight of stairs with timber treads and black metal banisters leads to the higher level where the floorboards change from oak to pale pine. Bedrooms, bogs and closets sit around the edge of the stairwell guiding white sliding doors.

Circle House by Kichi Architectural Design

Pictures is by Ippei Shinzawa.

Circle House by Kichi Architectural Design
Ground floor program – simply click for greater picture
Circle House by Kichi Architectural Design
1st floor prepare – click for greater impression
Circle House by Kichi Architectural Design
Section – simply click for bigger picture

Run By WizardRSS.com | Entire Textual content RSS Feed

Dezeen

University chapel by Dynerman Architects hides its true form behind a square wall

in Design Nerd by

A sq. wall with a bell in one corner fronts this chapel for a religious retreat in Virginia by Dynerman Architects, concealing the building’s real gabled type behind (+ slideshow).

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects

St Ignatius Chapel kinds component of The Calcagnini Contemplative Center for Georgetown University, an off-campus retreat for pupils and college users of the predominantly Catholic and Jesuit university. It is named soon after Ignatius of Loyola, who launched the Society of Jesus in the 16th century.



Washington DC studio Dynerman Architects created the “small and personal” chapel with just a single area, massive adequate to accommodate a visiting congregation of 24 worshippers.

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects

Positioned in the Blue Ridge Mountains in Clarke County, Virginia, the site also encompasses a set of cabins and a eating hall to accommodate overnight stays for the university’s residential spiritual programmes.

“The chapel is conceived as an elemental pavilion the palette is spare yet prosperous,” explained studio founder Alan Dynerman.

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects

A rectangular parapet rises above the pitched-roof framework to give the constructing a basic block-like appearance from a single strategy. Even so the gable finish peeps out from 1 side of this finish wall, revealing a tall strip of glazing.

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects

On the other side of the composition, the pitched roof is still left obvious, resonating with the rooftops of the support structures that surround it.

These structures, also designed by Dynerman, are all topped with matching roofs, manufactured from the galvanised aluminium standard of the region’s agricultural architecture.

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects

The white stuccoed masonry is perforated by a smattering of tiny rectangular parts of glass, even though the bell is hung within a small square cut into one particular corner. A double picket beam that supports the ridge of the roof structure also punctures the wall.

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects

Inside of, person wooden chairs sit in rows on a mottled russet-colored ground comprised of stained poured-in-situ concrete.

Religious symbols embellish picket furniture, but these objects can be taken off to let the chapel to be used as a place of worship for non-Christian faiths.

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects

“Building an architecture that imparts a strong and obvious spirituality with out specific reference to any a single faith was at the heart of the design and style intentions,” said the architect.

“The style succeeds, steering clear of each domesticity and overt spiritual allusion by way of its austere palette and simplicity of layout.”

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects

A narrow grey plinth runs alongside the wall to the rear of a wooden lectern, delivering a makeshift altar or storage spot.

Windows and a established of glazed doorways that make up one facade have fir wood frames, although light-weight cedar planks produce a slatted pattern throughout the warm-toned ceiling beams.

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects

Pendant lights with white cylindrical shades hang at numerous heights from the sloping ceiling.

St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects
Site prepare – simply click for more substantial image
St. Ignatius Chapel by Dynerman Architects
Part – click for greater graphic

Run By WizardRSS.com | Total Textual content RSS Feed

Dezeen

Go to Top